Lektörstjänst
Till priser

Vad gör en lektör?

Lektörstjänst

En lektör tittar på ett manus från ett helhetsperspektiv. Följer manuset en dramaturgisk kurva? Är karaktärerna trovärdiga? Hur ser dialogen ut? Finns det logiska luckor? Vilket perspektiv och vilket tempus är manuset skrivet och är det verkligen rätt perspektiv och tempus för just den här berättelsen? Har författaren en egen röst?

En lektör ser det förlagen kommer att se. Finns det en publik för den här berättelsen? Är det en originell historia?

Ett lektörsutlåtande ger dig möjligheten att hitta de styrkor som finns och jobba bort eventuella svagheter innan manuset hamnar i förlagets händer. Gå in på kundomdömen och se vad lektörsutlåtande har gjort för mina kunder! 

Alla dessa saker tittar jag på och återkommer till dig med ett ärligt och konstruktivt utlåtande. Jag lämnar ett 6-10 sidor långt utlåtande (Word 1,5 radavstånd) och ger förslag på handlingsplan för manuset.

När du hunnit läsa och påbörja bearbetningen av utlåtandet bokar vi ett 30 minuter långt uppföljningssamtal (frivillig) där du kan ställa dina frågor angående utlåtandet (måste bokas inom två veckor efter mottaget utlåtande för att vara kostnadsfritt).

 

Kontakta Manusdoktorn

Manusdoktorn.com
info@manusdoktorn.com

073-6228377 (Lina Areklew)

%d bloggers like this: